• Eigen foto

Webinar voor Rondeveense ouders in coronatijd

DE RONDE VENEN Het is een pittige tijd. Er komt veel op ouders af. De komende weken krijgen gezinnen intensief met elkaar te maken. Ouders moeten hun eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en hebben de kinderen fulltime om hen heen. Ze hebben hun eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de kinderen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin in De Ronde Venen verzorgt daarom samen met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een speciale webinar over deze uitzonderlijke situatie op zondag 29 maart om 20.30 uur.
Een webinar is een online lezing die thuis achter de laptop, computer of telefoon kan worden gevolgd.
Aanmelden en deelname is kosteloos en kan via de pagina van het Centrum voor Jeugd en Gezin: www.cjgderondevenen.nl in agenda, of direct via de volgende link: groot-en-
klein.webinargeek.com

De volgende vragen komen tijdens deze webinar aan bod:
Hoe begeleid je kinderen zo goed mogelijk in deze coronatijd?
Wat bespreek je wel en niet?
Hoe help je ze bij hun vragen, angsten en andere emoties?
Hoe kom je de dagen zo goed mogelijk door?
Hoe zorg je voor een goede dagindeling?
Hoe kunnen ouders ervoor zorgen dat ze zelf overeind blijven, en hun spanningen niet op de kinderen richten?
En hoe kun je ervoor zorgen dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?
In dit webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve (onder andere bekend van tv, Psychologie Magazine en meerdere opvoedboeken) ouders op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma's. Samen wordt naast de enorme uitdagingen waar ze voor staan ook gekeken naar de kansen die dit alles meebrengt voor het gezin.