Meer kleur in de dorpen en langs de wegen

DE RONDE VENEN Waar kleuren de bloemen volgend voorjaar de dorpen en de wegen in De Ronde Venen? De reacties van de inwoners op deze vraag waren overweldigend. Uit alle suggesties heeft de gemeente een aantal plekken geselecteerd waar vorige week bloembollen geplant zijn.

Het college van B en W wil meer kleur brengen in de openbare ruimte. Eind april heeft de gemeente daarom via verschillende media een oproep gedaan om plantplekken voor bloembollen door te geven. Via brieven en mails kwam een groot aantal inwonerssuggesties binnen. De gemeente heeft hieruit een aantal plekken geselecteerd waar bloemen de komende jaren extra kleur aan de omgeving geven. Bij de eerste selectie is gekozen voor de entrees van dorpen en groenstroken langs hoofdwegen. Op de volgende plekken zijn de vorige week de bloembollen de grond in gegaan.

Mijdrecht: Hofland en Heemraad/-Ambachtsherensingel, Wilnis: Veenweg, Vinkeveen: Bonkestekersweg en het Zwanenpark en in Abcoude: Rotonde Burgemeester des Tombeweg.

Langs het fietspad aan de Amsterdamsestraatweg in Abcoude hebben kinderen uit de basisschoolgroepen 7 van de Piet Mondriaan- en Piusschool bloembollen geplant. Zij deden dit onder begeleiding van de plantsoenendienst van de gemeente, in samenwerking met het NME.