• Eigen foto

De Rijdende Rechter zoekt conflicten in provincie Utrecht

DE RONDE VENEN Momenteel wordt wekelijks op dinsdagavond een nieuwe serie van het tv-programma De Rijdende Rechter Wordt Vervolgd uitgezonden op NPO1. In dit programma gaat Jetske van den Elsen terug naar spraakmakende uitzendingen van de afgelopen jaren die te zien waren in De Rijdende Rechter. Het zijn allemaal zaken waarbij de uitspraak soms zeer grote gevolgen teweeg heeft gebracht.

Mr. John Reid zoekt voor zijn programma de Rijdende Rechter nieuwe geschillen om te behandelen. In het wekelijkse programma gaat hij langs bij mensen die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld de gemeente, in heel Nederland. 

Sinds 2016 is mr. John Reid de Rijdende Rechter. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen neemt. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in de Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Limburg of een burenruzie in Groningen beslecht.

Mensen die een conflict hebben en juridische duidelijkheid wensen, kunnen zich aanmelden via www.rijdenderechter.nl.