• Gert en Truus ontvangen felicitaties van burgemeester Maarten Divendal

    Roos Uithol

Diamanten bruiloft in Kerkelanden

VINKEVEEN In hun 60 jaar samen zijn heeft het echtpaar Pothuizen-Maijenburg veel betekend voor de lokale gemeenschap in Vinkeveen. Tijdens een blokje om in de omgeving van Kerkelanden en daarbuiten zijn er genoeg buurtbewoners te vinden die het koppel kennen en mooie herinneringen met hen delen.

Vorige week woensdag was het koppel officieel 60 jaar getrouwd. Een paar dagen eerder werd dit samen met de familie gevierd. Afgelopen donderdag kwamen zij nogmaals samen om het huwelijksfeest te vieren, maar nu sloot ook burgemeester Maarten Divendal aan.

Muziek bracht Gert en Truus voor het eerst bij elkaar. Truus die voor de lokale muziekvereniging de accordeon bespeelde en Gert sloeg het ritme achter de trommel. Toch was het niet wederzijds liefde op het eerste gezicht. Er bleek nog iets meer nodig te zijn dan alleen de trommelkunsten van Gert, en dat geduld een schone zaak is bleek maar al te waar. Geduld en elkaar af en toe ruimte gunnen naast vooral heel veel humor samen, bleken de sleutels te zijn voor hun succesvolle huwelijk.

Ook de rest van het gezin heeft een hechte band behouden met het echtpaar. Tijdens de visite kwamen gekoesterde herinneringen aan vakanties in binnen- en buitenland, de traditionele feesten met het spelen van Sinterklaas, de kerstman en de paashaas voorbij, net als het helpen organiseren van allerlei feestelijkheden in Vinkeveen. De meeste van de kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt. Het was dus niet ongebruikelijk dat opa en oma doordeweeks op alle kleinkinderen pasten. Nog steeds komen zij samen met hun ouders graag langs.

Roos Uithol