• Pixabay

Gemeente zoekt Rondeveense Topper

DE RONDE VENEN Gemeente De Ronde Venen gaat kinderen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje zetten. Zij komen in aanmerking voor de titel Rondeveense Topper, een onderscheiding die 15 januari 2020 voor het eerst wordt uitgereikt. Iedereen kan kinderen voor de Rondeveense Topper voordragen. Aanmelden kan tot 1 november via www.derondevenen.nl.
Met de Rondeveense Topper beloont de gemeente kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. Burgemeester Maarten Divendal: "Kinderen die iets bijzonders hebben gedaan verdienen onze waardering. Het zijn toppers die een voorbeeld zijn voor anderen. Met deze onderscheiding willen we deze jongeren op een speciale manier bedanken.''

Wethouder Kiki Hagen (Jeugd): "Rondeveense Toppers inspireren andere kinderen, zij doen een goede daad voor hun omgeving. Met de onderscheidingen willen we die kinderen in het zonnetje zetten. Er zijn namelijk prestaties die zich onderscheiden en bovengemiddeld bijzonder zijn. Bijvoorbeeld een kind dat iemand uit het water redt of een topper die pesten voorkomt op school. Dan verdient het kind de naam Rondeveense Topper; een eretitel in onze gemeente!''

Rondeveense Toppers zijn kinderen die inspireren, die iets bijzonders doen waardoor ze anderen motiveren. Bijvoorbeeld door zich in te zetten als vrijwilliger of door met een bijzondere inzet geld op te halen voor een goed doel. Of door op een bijzondere manier en met veel inzet aandacht te vragen voor een maatschappelijk thema.

De gemeente maakte een leuk filmpje om aandacht te vragen voor hun zoektocht.

(tekst gaat verder onder de video)

 

AANMELDEN Kinderen tot 14 jaar komen in aanmerking voor de titel van Rondeveense Topper. Iedereen kan een kind voordragen, kinderen kunnen niet zichzelf voordragen. Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De inzet van het kind moet toetsbaar en onderscheidend zijn. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat de aanmelding geheim blijft voor het betreffende kind. De inschrijving sluit donderdag 31 oktober. Meer informatie en aanmelden: www.derondevenen.nl.