• Anja Verhoef op hun camping 't Riviertje

    Caroline Ströer

Lekker relaxen op de camping in Baambrugge

BAAMBRUGGE De boerderij die bekend staat onder de naam Schimmelpenninck en gelegen is aan de landweg De Horn in Baambrugge is niet alleen een melkveebedrijf maar ook een camping en zorgboerderij.

Op de muur van de boerderij is een bord gemetseld met daarop de woorden; eerste steen gelegd door baron Schmimmelpennick, vandaar de naam, in 1939. De boerderij is eigendom van de Ridderlijke Duitsche Orde, RDO, Baron Schimmelpenninck was één van de commandeurs.

ZES GENERATIES Anja Verhoef, huidige eigenares vertelt dat de boerderij al zes generaties eigendom is van de familie Verhoef, "Wij hebben nu 75 stuks melkvee en dat is prima zo", vertelt Anja. "Anders wordt het teveel en bovendien kun je in het Groene Hart moeilijk uitbreiden ook omdat het land erg duur is en een vergunning moeilijk te krijgen is. Omdat het boerenbedrijf alleen niet meer lonend is zijn we in 2006 de camping 't Riviertje gestart. We hebben vergunning voor 24 plaatsen maar 17 plaatsen zijn bezet."

RUSLAND De kampeerders komen overal vandaan zelfs uit Rusland. "Meestal komen ze met een caravan maar ook zijn er de laatste jaren veel fietsers omdat hierlangs een landelijke fietsroute loopt. In 2011 zijn we toen met de zorgboerderij gestart via de organisatie Landzijde, drie dagen per week. Het gaat dan om verslaafden of mensen met psychische problemen. Wij halen de mensen zelf op uit Amsterdam."

LIGGING Jules van Uden die samen met zijn vrouw eigenlijk bijna vanaf de start een regelmatige bezoeker is van de camping vindt de ligging fantastisch. "Wij komen uit Deurne. Van hieruit kun je alle kanten uit. Je kunt fietstochten maken naar Amsterdam, Ouderkerk, het Gein en Weesp. Er komen hier ook veel vissers. Ik vis zelf ook. Een belangrijke reden dat we hier komen is ook dat mijn dochter in Hilversum woont. De kleinkinderen noemen het de koeiencamping. Handig is ook dat er een klein winkeltje is waar je ijs, thee en koffie kunt kopen."

Wim Haver die bij het team Energie werkt op het gemeentehuis is ook met de caravan en wil zijn vrouw de omgeving laten zien.

Lenneke Huisman is verpleegster bij het O.L.V. en is voor de eerste keer op de camping. "Meestal ga ik met de gewone fiets en dan doe ik de spullen achterop. Nu ben ik met de racefiets en heb mijn spullen in een rugzak", vertelt Lenneke die in een klapstoeltje naast haar tentje zit. "Ik had de camping op Google maps gevonden. Het is lekker rustig hier. Ik blijf zes dagen en dan ga ik weer terug naar Amsterdam waar ik woon."

Caroline Ströer