• De kinderburgemeesters in spe krijgen een bosje bloemen van wethouder Kiki Hagen

    Roos Uithol

Lucas en Sanne zijn de kinderburgemeesters van 2020

DE RONDE VENEN Lucas Koorn (obs De Eendracht )en Sanne Wigt (obs De Twister) zijn uitgeroepen tot de nieuwe kinderburgemeesters van De Ronde Venen. Afgelopen donderdagochtend ontvingen zij ieder op hun eigen school de hartelijke felicitaties van wethouder Kiki Hagen.

Lucas uit groep 7 had er wel vertrouwen in dat hij het zou kunnen worden. Maar wat maakt hem geschikt als één van de twee kinderburgemeesters? En wat zijn de verwachtingen?
"Ik snap goed wat binnen de gemeente gaande is en kan daar over meepraten. Ik zal dit jaar ook veel dingen (evenementen) bijwonen," begint Lucas.

Is er iets dat je voor andere kinderen dit jaar wil regelen als kinderburgemeester? "Ja, er zijn plannen voor een mini-bos hier in Mijdrecht, maar eigenlijk wil ik dat het een groot bos wordt. Dat zou bij het Wickelhof park in de buurt moeten ontstaan, want het is eigenlijk alleen maar grasland daar."

Waarom vind je het belangrijk dat er een groot bos komt?
"Het is ten eerste goed voor de natuur, maar het is ook leuk voor de kinderen. Ze kunnen dan meer leren over de natuur!"

Kunnen kinderen met al hun ideeën bij jou terecht? "Nou nee hoor, ze moeten wel weten dat niet alles ook echt werkelijkheid kan worden" zegt Lucas zeer beslist.

Vanaf begin januari zullen Lucas en Sanne officieel gepresenteerd worden als de nieuwe kinderburgemeesters.

Roos Uithol