• St Jan de Doper Vecht en Venen

Pastoor Gerard Griffioen onverwachts overleden

MIJDRECHT Pastoor Gerard Griffioen is in de nacht van 13 op 14 oktober onverwachts overleden op 68-jarige leeftijd. Dat maakte het parochiebestuur van de H. Johannes de Doper bekend. Griffioen was ruim 15 jaar pastoor van de parochie St. Jan de Doper Vecht en Venen.

Het levenloze lichaam van de pastoor werd maandagochtend gevonden in zijn parochiewoning naast de Heilige Jan de Doperkerk. 

Griffioen werd op 1 augustus 2004 als pastoor van het nieuwe samenwerkingsverband Vecht en Venen van het bisdom Utrecht aangesteld. Hij volgde daarmee zijn voorganger, pastoor Harry van der Vegt, op. Griffioen werd daarmee de eerste regiopastoor van de tien locaties in Kockengen, Vinkeveen, Abcoude, Mijdrecht-Wilnis, Maarssen, Maarssenbroek, Breukelen, De Hoef, Loenen en Loosdrecht. Die laatste locatie bestaat inmiddels niet meer. 

Pastoor Griffioen nam destijds zijn intrek in het parochiehuis aan het Driehuisplein op de grens van Mijdrecht en Wilnis. Hij werd door de parochie gezien als een zwaargewicht in de kennis van en ervaring met de kerkelijke leer die hij op een 'zeer aanvaardbare en heldere manier' uitdroeg.

De avondwake voor pastoor Griffioen is op vrijdag 18 oktober om 19.00 uur in de Heilige Johannes de Doperkerk, Driehuisplein, Mijdrecht-Wilnis. Zaterdag 19 oktober om 11.00 uur wordt in dezelfde kerk een eucharistieviering ten afscheid gehouden. Aansluitend is de begrafenis op het parochiekerkhof achter de kerk.