• Jurgen Jacob Lodder

Vinkeveense verrast met 1 miljoen euro van BankGiro Loterij

VINKEVEEN Een droom is werkelijkheid geworden voor een inwoner uit Vinkeveen. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij 1 miljoen euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd de winnares eerst met een smoes uitgenodigd bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Daar stond de BankGiro Loterij klaar om haar te verrassen met de cheque.  
 
De winnares, die liever anoniem blijft, is compleet overdonderd: "Wat is dit onwerkelijk! We kunnen het niet geloven. We willen graag een deel van het geld gebruiken om ervoor te zorgen dat arme kinderen naar school kunnen, waar ook ter wereld. Daarnaast willen we zelf nog een mooie reis maken naar Zuid-Amerika en kunnen we nu eindelijk een dakkapel plaatsen."
 
 De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. Met de helft van ieder lot dragen de loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.