• Aangeleverd

Miss Beauty of Utrecht

Lisa van Zuijlen

Lisa van Zuijlen maakte voor het Witte Weekblad deze pagina. Lisa van Zuijlen studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar interesses liggen bij schrijven en later wil zij heel graag journalist worden. Van school kreeg ze de opdracht om een krantenartikel te schrijven, die ook echt gepubliceerd zou moeten worden. Zo liep ze op 24 maart Hotel Mijdrecht binnen, waar de casting plaatsvond van Miss Beauty of Utrecht. Ze nam een kijkje bij alle zenuwachtige meiden tijdens deze spannende dag en schreef het volgende verslag:

Op zaterdag 24 maart was het een drukte van jewelste in Hotel Mijdrecht. Hier vond namelijk de casting van Miss Beauty of Utrecht plaats.

FINALISTEN Uit elke provincie wordt een aantal finalisten gekozen en vandaag was het de beurt aan de meiden uit de provincie Utrecht.

De deelneemsters onder de 18 jaar strijden voor de titel Miss Teen of Utrecht 2018 en deelneemsters boven de 18 jaar voor de titel Miss Beauty of Utrecht 2018.

Er verschenen dertig teens en 37 beauty's op de casting. Ze zagen er allemaal prachtig uit, met haar in de krul en hoge hakken aan, kwamen ze binnen.

EERSTE RONDE In de eerste ronde moesten de meiden zich één voor één voorstellen. Ze vertelden wie ze zijn, wat ze doen in het dagelijks leven en waarom ze zich opgegeven hebben. Dit jaar zet de Miss-verkiezing zich ook in voor een goed doel, de LINDA Foundation.

Aan de deelneemsters werd ook gevraagd hoe ze zich in zullen zetten voor dit goede doel.

SCHENKEN AAN GOED DOEL "Ik werk als kapster dus ik zou een deel van mijn opbrengst schenken aan het goede doel", zegt Scarlett uit Mijdrecht. Een ander meisje wil graag een sponsorloop houden.

TWEEDE RONDE In de volgende ronde moesten de meiden zichzelf aan de jury presenteren in hun bikini. "Ik ben wat voller van mezelf en door deze deelname wil ik andere meiden laten zien dat je geen maatje 34 hoeft te hebben om een miss te zijn. Ik zie dus ook echt niet tegen de bikinironde op. Ik vind het juist een kans om andere meiden te inspireren", zei een deelneemster.

GEVREESDE VRAGENRONDEN Toen de bikinironde erop zat kwam de gevreesde vragenronde. Hier kregen de meiden een vraag in het Engels, die ze ook in het Engels moesten beantwoorden.

STIGMA "Bij een Miss vinden wij het belangrijk dat ze ook brains heeft. Op een Miss-verkiezing heerst een stigma, de meiden zijn allemaal knap, slank en hebben weinig inhoud. Dat is het beeld wat de meeste mensen misschien zullen hebben. Met onze verkiezing willen wij dit stigma doorbreken. Bij het selecteren van de juiste finalisten kijken wij verder dan het uiterlijk, wij letten op uitstraling, zelfverzekerdheid en kennis", aldus Jeanine Ottenhof, president van Miss Beauty of Utrecht.

NIET KLOPPEN Zo vertelt Zoë uit Vinkeveen: "Ik vind het stigma van Miss-verkiezingen helemaal niet kloppen. Ik heb al met een paar meiden gesproken hier en iedereen heeft iets unieks. Zelf studeer ik rechten aan de Universiteit van Amsterdam en in mijn vrije tijd werk ik als juridisch adviseur voor Stichting Wetswinkel in Amsterdam. Daar help ik mensen gratis met juridische vragen".

IN BERAAD Nadat de meiden één voor één hun Engelse vraag beantwoord hebben gaat de jury in beraad. Uiteindelijk gaan er zeventien teens en zeventien beauty's door naar de finale. Ze krijgen allemaal een sjerp van oude winnaressen Sanne Schmeink (Miss Teen of Utrecht 2017), Morgan Doelwijt (Miss Beauty of Utrecht 2017) en Cathelijne Heppenhuis (Miss Intercontineltal Utrecht).

DRUKKE TIJD De finalisten staat een drukke tijd te wachten. Om zich voor te bereiden op de grote finale krijgen ze verschillende fotoshoots, een bootcamp, tips om zichzelf te presenteren en danslessen.

FINALE De finale vindt plaats op 27 mei in theater De Lampegiet in Veenendaal.