• Marcel Straver aan het werk aan een van zijn doeken

    Aangeleverd

'Mooie streken' van Marcel Straver

WAVERVEEN Wavervener Marcel Straver opent zondag 22 april tussen 14.00 en 17.00 uur zijn expositie Mooie Streken in Galerie The Art Shop in Alphen aan de Rijn. De expositie kent werken die te herkennen zijn aan Stavers bijzondere manier van schilderen; korte streken met platte kwast. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn.

Rosanne Kok

Confetti

Wie de werken van Wavervener Marcel Straver bekijkt, ziet veel kleurgebruik en een confetti-achtige manier van schilderen. Om dit te realiseren gaat de schilder uiterst zorgvuldig te werk en plaatst zijn kwaststreken bedachtzaam en met eindeloos veel geduld op het canvas. 'Ik noem mijn stijl vaak 'grof pointilleren'', vertelt de kunstenaar. 'Al zijn het bij het pure pointilleren meestal gekleurde stipjes die naast elkaar liggen. Bij mij zijn het dus vlakjes die, in vele lagen, kriskras over elkaar aangebracht zijn.'

Natuur als inspiratiebron

Al die vlakjes resulteren in 'Mooie Streken'. Dat is niet alleen de titel van zijn solo-expositie, maar ook de overeenkomst tussen zijn werken: mooie landschappen uit De Ronde Venen. De Waverveense kunstschilder gebruikt de natuur om zich heen als inspiratiebron. Dat kan een tafereel zijn dat hij ziet vanuit het raam, of iets dat hij toevallig onderweg tegenkomt op de fiets of tijdens een wandeling.

Zondag 22 april is de opening van de expositie, tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarna is de expositie 'nog te zien tot en met 23 mei in Galerie The Art Shop in de Woonboulevard DaVinci aan de Euromarkt 12 in Alphen aan de Rijn.