Muziek en Showkorps Triviant gestart met muzieklessen

DE RONDE VENEN In januari is muziekvereniging Triviant gestart met het geven van muzieklessen op de Koningin Julianaschool in Wilnis.

De muziekvereniging hoopt dat ook andere scholen van deze gelegenheid gebruik gaan maken. Het gaat dan om een cyclus van vier lessen die helemaal gratis zijn.

Caroline Stroër

Nicole Douven, penningmeester en fluitiste, vertelt dat het de bedoeling was om hun eigen jeugdleden enthousiast te maken voor muziek. 'Omdat het ons een goed idee leek om ook andere kinderen van basisscholen met muziek te leren kennismaken, hebben we besloten om het breder te trekken en omdat ik contacten had bij de Koningin Julianaschool heb ik gevraagd of ze het leuk vonden als we op school een cyclus van vier lessen zouden aanbieden. Het ging ons om de bekendheid van de vereniging en het bij brengen van een beetje algemene muziekkennis. Vroeger hebben we ook zoiets gedaan. Drie leden van onze vereniging gingen naar een school en dan lieten we zien en horen wat de mogelijkheden zijn. Maar dit zijn officiële muzieklessen met een gediplomeerde docent. Omdat er steeds minder budget is voor het geven van muzieklessen aan kinderen op de basisschool leek het ons een goed idee. Het ging om de groepen zes, zeven en acht. Elke les hebben de kinderen weer iets nieuws geleerd. De eerste les verschillende ritmes. Daarna een les met de blokfluit. De derde les was met een blaasinstrument. De laatste les met xylofoontjes. Bij de afsluiting kan men zien wat de kinderen geleerd hebben. Wij willen het ook op andere scholen gaan doen. Dat hoeft niet op school. Het kan ook in het verenigingsgebouw. Elke donderdagavond om 19.00 uur repeteren we met een instructrice. Altijd zijn de eerste vier lessen gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals blokfluit spelen, leren trommelen, dwarsfluit spelen, bells of xylofoon. Na een paar lessen kun je meestal al een liedje spelen en al meteen doe je mee aan de straatoptredens één keer per maand', aldus Douven.