• Ruben van der Neut

Concert van drie orkesten in de Willisstee

WILNIS Drie orkesten geven zaterdag 9 november een tripleconcert in de Willisstee, Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis. Ze komen ook uit drie provincies van Nederland. Fanfareorkest Crescendo uit Voorthuizen zal het spits afbijten. Viribus Unitus het orkest van De Ronde Venen speelt een thuiswedstrijd en St. Caecilia uit Heemskerk is het derde orkest deze avond. Het Tripleconcert is gratis toegankelijk en begint om 19.45 uur.

CRESCENDO Muziekvereniging Crescendo Voorthuizen uit Gelderland is opgericht in 1908, en is in 2008 bekroond met een Koninklijke Erepenning. Het is een enthousiaste vereniging met leden van jong tot oud. Kwaliteit en plezier staan centraal binnen Crescendo. De vereniging bestaat uit het Fanfareorkest, en het OCV Opleidingsorkest. En per september 2018 is er ook een slagwerkgroep. In Wilnis speelt Crescendo Verso Libre, Flashback en The Saga of Haakon the Good.

VIRIBUS UNITIS Viribus Unitis zag het levenslicht in 1927 in Wilnis en is uitgegroeid van een dorpsfanfare in een mooi orkest. Dirigent is sinds 2002 Ruud Pletting. Het 90 jarig jubileum werd groots gevierd met een mooi concert met Karin Bloemen. Afgelopen september kwamen er twee grote werken op de lessenaar en werd er tijdens een muziekweekend op de Veluwe hard gerepeteerd.
Zaterdag laat het orkest haar vorderingen horen in het koraal Crimond, By the River van Jan v.d Roost, het grote concertwerk Egmont van Bert Appermont en wordt het swingen geblazen met Urban Beat.

ST CAECILIA Het Fanfareorkest onderscheidt zich van alle andere fanfares in Nederland door haar professionaliteit, flexibiliteit en multiculturele repertoire. Het orkest speelt naast het traditionele fanfarerepertoire ook film- en musicalmuziek, (licht) klassiek muziek, pop en rockmuziek maar ook wereldmuziek uit alle windrichtingen.

De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Ruud Pletting. In de Willesstee speelt dit orkest Hook, Eternal Vibrations, Migyur van de Nederlandse componist Eric Swiggers en On the Town van Leonard Bernstein.

Het concert in de Willisstee aan de Pieter Joostenlaan begint om 19.45 uur, de zaal is open om 19.15 uur.

De toegang is gratis.