• Eigen foto

'Marlijn terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen'

ABCOUDE Marlijn Weerdenburg staat donderdag 12 december om 20.15 uur met haar voorstelling op de planken in Onder de Hanenbalken.

We kennen de veelzijdige Marlijn Weerdenburg als tv-presentatrice van onder andere Broodje Gezond, De Nieuwe Lekkerbek en Hotel Romantiek, als actrice in de rol van advocate Danni in Danni Lowinski en van verschillende theaterproducties, waaronder een hoofdrol in Soldaat van Oranje. Maar ook van Sia's Chandelier, waarmee ze hoge ogen gooide bij RTL's It Takes Two.

In dit programma gaat Marlijn terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten- en schrijvers gevraagd haar te helpen, wat heeft geresulteerd in prachtige Nederlandstalige teksten en muziek van onder andere Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Daniel Lohues, Izaline Calister en Renske Taminiau.

Een openhartige voorstelling waarin Marlijn zingt en vertelt over het leven; hoe het moederschap haar richting en kracht gaf en hoe de ziekte van haar vader haar hele wereld op z'n kop zette. Ze wordt muzikaal ondersteunt door pianist Patrick van Hèrrikhuyzen. De regie is van Paul de Munnik.

Kaarten à 19,50 euro (CJP 13,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterpietmondriaan.nl.