• Eigen foto

Swingen met New Cool Collective tijdens jazzconcert in Abcoude

ABCOUDE Op veler verzoek zijn ze terug in Abcoude: het piekfijn geklede achtkoppige jazzdance-monster New Cool Collective (NCC) treedt zaterdag 22 februari om 20.15 uur op in Theater Piet Mondriaan aan de Broekzijdselaan 46. Tijdens dit concert mogen even alle remmen los, want Dansé Dansé is een staconcert en de bar is open. Er mag en zal volop worden gedanst.
De achtkoppige, altijd goedgeklede band NCC vierde afgelopen jaar zijn 25-jarig jubileum. Dit feest wordt voortgezet met de release van hun twintigste album, getiteld Dansé Dansé en een uitgebreide clubtour.
Het collectief toerde al over de hele wereld, won vele awards en weet met hun unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo iedereen aan te steken. Op het nieuwe album weet New Cool Collective het tempo nóg meer op te voeren. De band heeft gespeeld in de hipste jazzclubs en op festivals over de hele wereld, NCC speelt ook op rock- en popfestivals. In de vaste achtkoppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder,
Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.
New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Kaarten à 20 euro (14 euro CJP) zijn te bestellen via www.theaterpietmondriaan.nl