• Bureau RIS

Ideeën voor natuurspeelplaats insturen tot 13 december

DE RONDE VENEN Kinderen en hun ouders hebben afgelopen week in het clubhuis van Scouting Eliboe ideeën gedeeld over de natuurspeelplaats die onderdeel wordt van de natuurontwikkeling in Marickenland. De provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen en Staatsbosbeheer gaan die ideeën zoveel mogelijk verwerken in het uiteindelijke ontwerp. Het startsein van de inloopmiddag werd gegeven door kinderburgemeester Fabriz Kalsen.

De kinderen (en enthousiaste ouders) konden hun ideeën op een plattegrond tekenen of knutselen. Om helemaal in de stemming te komen voor spelen in een natuurspeelplaats had NME Centrum de Woudreus een blote-voetenpad neergelegd, een slagline opgehangen en voor speeltonnen gezorgd.

De natuurspeelplaats wordt aangelegd aan de rand van het natuurgebied, achter het Veenlanden College in Vinkeveen. De speelplaats wordt onderdeel van het natuurgebied, daar wordt rekening mee gehouden bij het maken van het ontwerp. Naar verwachting kan in de zomer van 2020 al gestart worden met de aanleg. Als alles gaat zoals gepland, wordt de natuurspeelplaats nog datzelfde jaar feestelijk geopend.

IDEEËN Kinderen uit Wilnis en Vinkeveen die er niet bij konden zijn en die ook nog leuke suggesties hebben voor de natuurspeelplaats, kunnen hun idee tot uiterlijk 13 december mailen naar info@marickenland.nu.