• Aangeleverd

Nestors Jaap Meulstee en Johan de Haan winnen schutterstoernooi bij K.V. De Vinken

VINKEVEEN Dit jaar werd voor de 38e keer het schutterstoernooi gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Negen duo's streden dit jaar om de schutterstitel 2018. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Waar de nestors vorig jaar nog laatste werden, herpakten ze zich dit jaar met de titel!

Op maandagavond 11 juni genoten we van een mooie zomerse avond met een onberekenbare wind. Uit alle teams uit de competitie waren mensen vertegenwoordigd; waaronder bijvoorbeeld spelers uit de selectie, niet-spelende leden, oud-leden en leden van onze buurvereniging Blauw-Wit en Atlantis.

Spelregels

Tijdens het schutterstoernooi moet ieder duo tegen ieder ander duo schutteren. Bij het schutteren wordt er over een afstand van zes meter tegen elkaar geschoten, waarbij doorloopballen niet zijn toegestaan. Een wedstrijd is afgelopen wanneer één van beide duo's één keer tot de tien doelpunten is gekomen. Het duo dat begint, moet het andere duo nog een extra kans geven. Hierdoor zijn gelijke spelen ook mogelijk. Dit kwam gedurende het hele toernooi niet voor. Je bent het beste schuttersduo wanneer je de meeste wedstrijdpunten hebt behaald.

Competitie

Ten opzichte van voorgaande jaren werd er dit jaar maar één avond geschutterd. Er werd fanatiek geschoten wat resulteerde in verrassende uitslagen. Opvallend was dat dit jaar de nestors Jaap Meulstee en Johan de Haan en Renske de Haan en Mar van Spengen de veelal tientallen jaren jongere andere duo's wisten te verslaan. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie er met de titel vandoor zou gaan. De nestors met een gezamenlijke leeftijd van 263 jaar hadden een gelijk aantal wedstrijdpunten. Op doelsaldo gingen Jaap en Johan er met de titel vandoor.

 Kijk binnenkort voor uitgebreide statistieken op de website www.de-vinken.nl.

Namen

Wedstrijdpunten / doelsaldo

  1.  

Jaap Meulstee en Johan de Haan

12 (+19)

  1.  

Mar van Spengen & Renske de Haan

12 (+4)

  1.  

Levi Kroon & Wichert Brommer

10 (+13)

  1.  

Pascal Hoogeboom & Timo Jongerling

10 (+12)

  1.  

Helene Kroon & Dirk vd Vliet

10 (+11)

  1.  

Romy Bras & Dorien Verbruggen

8

  1.  

Susanne Kroon & Mariska Meulstee

6

  1.  

Lisa Kroon & Roosmarijn Mooij

2 (-22)

  1.  

Henriette vd Linden & Demi vd Linden

2 (-23)