• Roos Uithol
  • Patrick Hesse

Bijzondere beroepsbeoefenaren gezocht

DE RONDE VENEN Dronepiloot, meubelmaker of gamedesigner. Het zijn bijzondere beroepen. Maar ze bestaan echt. Sterker nog, leerlingen maken graag kennis met bijzondere beroepen. Dat geldt ook voor kapper, architect, automonteur, arts en vele andere beroepen.

Voor wie een interessant beroep beoefent en het leuk vindt om vmbo-leerlingen daarover te vertellen, organiseert Veen & Amstelland On Stage dinsdag 3 maart het Beroepenfeest en dinsdag 17 maart de Doe Dag.

Tijdens het Beroepenfeest On Stage krijgen meer dan tweehonderd beroepsbeoefenaren de kans om zich te presenteren aan ruim achthonderd vmbo-leerlingen van het VeenLanden College, Vakcollege Thamen, de Praktijkschool Uithoorn en Wellant Westplas mavo. In korte kennismakingsgesprekken kunnen de leerlingen vragen stellen en vertellen de beroepsbeoefenaren over hun werkdag. Als het klikt worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag. Dan brengen de leerlingen een ochtend of een middag een actief bezoek aan het bedrijf.

Alle beroepen zijn welkom. Aanmelden kan via www.veenenamstellandonstage.nl. Aanmelden via deze website is essentieel; dan zien leerlingen wie er meedoet en kunnen ze zich goed voorbereiden op deze ontmoeting. Mail voor meer informatie of suggesties naar mail@veenenamstellandonstage.nl