• De ingang naar Zandeiland 1.

    Google Streetview

Onderzoek naar bodem van zandeiland 1

VINKEVEEN Er gaat maandag 3 en dinsdag 4 juni een onderzoek plaats vinden naar de stabiliteit van zandeiland 1 in Vinkeveen. Het bodemonderzoek dat op deze dagen plaatsvindt, bestaat uit een aantal sonderingen (boringen) in de bodem. Het is onderdeel van een breder onderzoek naar de stabiliteit van de zandeilanden dat wordt uitgevoerd door bodemspecialist Fugro. Dat meldt de gemeente op haar website.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van zorgen van omwonenden over mogelijke instabiliteit van de zandeilanden. Met het oog op veiligheid vindt de gemeente het belangrijk om een goed beeld te hebben van de huidige situatie en eventuele risico's.

OVERLAST MINIMAAL De overlast van de werkzaamheden is naar verwachting minimaal. De bodemsonderingen brengen geluid met zich mee, maar dit zal beperkt zijn. Verder zal er een vrachtauto bij de entree naar eiland 1 staan, maar de toegang wordt niet geblokkeerd.

De resultaten van het onderzoek verwachten we na de zomer en delen we met de raad. De gemeente deelt het dan ook met de betrokken bewonersverenigingen en via de digitale nieuwsbrief 'Ontwikkeling Vinkeveense Plassen'. Geïnteresseerden kunnen hiervoor aanmelden via: www.derondevenen.nl/vinkeveenseplassen.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met Iris Hes, bereikbaar op T. 0297 29 16 80 of E. i.hes@derondevenen.nl.