Onduidelijkheid kledinginzameling op 17 maart in Abcoude en Baambrugge

ABCOUDE/BAAMBRUGGE Op 17 maart organiseert Sam's Kledingactie een grote inzamelactie van gebruikte kleding en schoeisel in Abcoude en Baambrugge. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn er zowel folders als inzamelzakken van Sam's in beide plaatsen verspreid en is er onduidelijheid ontstaan over de inzameling.

Abcoude

In Abcoude zorgt mevrouw De Vijlder, Holendrecht 29, telefoonnummer 06 82924553 al 47 jaar vrijwillig voor de inzamelactie. De kledingzakken kunnen op zaterdag 17 maart, in plaats van 16 maart zoals vermeld op de zakken, worden buitengezet en de vrijwilligers halen deze zakken tussen 10 en 11 uur op. De kledingzakken die huis-aan-huis verspreid zijn, kunnen ook voor deze actie gebruikt worden.

Baambrugge

In Baambrugge zorgt mevrouw De Groot als vrijwilliger voor de inzameling van de zakken. In tegenstelling tot wat er op de zakken staat die iedereen in de brievenbus heeft gevonden, worden deze NIET op vrijdag 16 maart opgehaald. De zakken kleding kunnen de hele week, van 10 t/m 17 maart, worden ingeleverd bij Mevrouw De Groot, Rijksstraatweg 1, 1396 JC in Baambrugge. Alle zakken zijn uiteraard welkom.

Andere plaatsen

In de andere plaatsen in de gemeente worden de kledingzakken wel opgehaald op vrijdag 16 maart, zoals vermeld op de zakken.

Sam's Kledingactie

Sam's Kledingactie zamelt al tientallen jaren gebruikte kleding en schoeisel in. De opbrengst van de kleding gaat naar mensen die het het hardst nodig hebben, vaak in gebieden waar door oorlog of natuurrampen acuut hulp nodig is. De opbrengst van 2018 gaat naar een bijzonder scholenproject in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar structureel voor goed onderwijs gezorgd wordt voor kindvluchtelingen in oorlogsgebieden. Sam's werkt samen met honderden vrijwilligers in het hele land.