• Jan Banning

Open avond bij Fotoworkshop DRV

WILNIS Fotoworkshop De Ronde Venen houdt maandag 14 januari om 20.00 uur haar jaarlijks terugkerende open avond in de grote zaal van Dorpscentrum De Willisstee, Pieter Joostenlaan 24. Fotoworkshop De Ronde Venen heeft voor deze avond gastspreker en autonome fotograaf Jan Banning uitgenodigd.

Jan is in 1954 geboren in Almelo en woont op dit moment, als hij niet met zijn fotoapparatuur over de wereld zwalkt, in Utrecht. Hij werkt soms jaren aan fotoseries, zoals 'Troostmeisjes' en 'Bureaucratics', ambtenaren van over de hele wereld in hun volgepakte kantoortjes. Zijn laatste project is een persiflage op de koloniale fotografie.

Door de jaren heen is hij voornamelijk in het buitenland om zijn projecten te kunnen realiseren. Ondanks zijn veelvuldig en langdurig verblijf in het buitenland is het Fotoworkshop De Ronde Venen toch gelukt deze bijzondere man naar Wilnis te halen.

Fotoworkshop De Ronde Venen telt 45 leden met een grote vaste kern die trouw de clubavonden bezoekt.

Op vijf verschillende locaties in de gemeente exposeren de leden hun foto's die elke zes weken gewisseld worden. De zaal gaat maandag om 19.30 uur open. Koffie of thee staan klaar.

Kijk voor informatie op www.fotoworkshopdrv.nl