• Aangeleverd

Opening fortenseizoen op Fort bij Abcoude op 14 april

Het Fort bij Abcoude, Molenweg 19 in Abcoude is een van de forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie die hun poorten openen voor het publiek tijdens het weekend van 14 en 15 april 2018.

Deze forten starten gezamenlijk het Fortenseizoen. Dit jaar is in het kader van het Europees Erfgoedjaar Grenzeloos Genieten het thema.
De forten organiseren onder dit thema diverse activiteiten. Het programma van de activiteiten is te vinden op www.startfortenseizoen.nl.
Het Fort bij Abcoude is op zaterdag 14 april 2018 open van 10.00 uur tot 17.00 uur voor het publiek.
Men kan het fort bezoeken door deelneming aan de rondleiding door de rondleiders van Stichting Fort Abcoude. De eerste rondleiding begint om 10.00 uur. De laatste rondleiding is om 16.00 uur.
De Saluutbatterij Amsterdam is op 14 april aanwezig en zal tijdens de rondleidingen elk heel uur een demonstratie met het kanon van de batterij geven.
Tijdens de rondleiding worden onder andere de kruitmagazijnen, de expositieruimte en het gerenoveerde oostelijk oreillon bezocht. De rondleiders besteden tijdens de rondleidingen ook aandacht aan de op het fort aanwezige bijzondere fauna en flora. Tevens wordt bezocht tijdens de rondleiding een uitkijkplatform, waarmee men het inundatiegebied van het Fort bij Abcoude ten oosten van Abcoude tot aan Fort Nigtevecht kan overzien.

.