• Eigen Foto

Aantal besmettingen coronavirus De Ronde Venen gestegen naar 5

DE RONDE VENEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in De Ronde Venen gestegen naar 5. Dat blijkt uit de dagelijkse update van de gemeente en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dat zijn er er 2 meer dan gisteren. De nieuwe meldingen kwamen vandaag uit Mijdrecht edangise. Vrijdag 20 maart werd een besmetting in Mijdrecht gemeld, en zondag 15 maart werd bij 2 inwoners het coronavirus vastgesteld. Het ging hier om 1 inwoner uit Abcoude en 1 uit Mijdrecht. Deze twee personen verblijven in thuisisolatie.

Het aantal gemelde besmettingen in De Ronde Venen is nu 9,1 per 100.000 inwoners.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Sinds de vorige update zijn 43 personen overleden aan COVID-19. Er zijn in Nederland totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus