• Ed van Alem
  • Eigen foto

Arie Molendijk taxeert bijbels en oude boeken in Apollo Hotel Vinkeveen

VINKEVEEN Wie zeldzame boeken zoals (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in bezit heeft of denkt te hebben, kan deze vrijdag 23 augustus van 13.00 tot 16.00 uur laten taxeren door taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam. De taxatie vindt plaats in de lounge van het Apollo Hotel, Groenlandsekade 1.

Meer dan 2000 taxatiedagen heeft Molendijk inmiddels op zijn naam staan. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen.

De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor één tot circa tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten voor grotere partijen of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is eventueel ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Informatie over inbreng voor de veiling of eventuele verkoop is niet verkrijgbaar bij het hotel. Kijk daarvoor op www.molendijkboeken.nl

Iedereen is van harte welkom bij de taxatiedag.