• Eigen foto
  • Eigen foto

Lions zamelt koffiepunten in voor de Voedselbank

DE RONDE VENEN De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie 'Koffie voor de Voedselbanken" begonnen in samenwerking met Douwe Egberts. Vorig jaar leverde de actie maar liefst 130.000 pakken koffie op voor de voedselbanken. Ook in De Ronde Venen werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om DE-punten te doneren. In totaal werden 660.000 punten binnengehaald, goed voor 1.357 pakken koffie. Hiermee kon de Voedselbank 120 gezinnen voor ruim een half jaar van koffie voorzien.
De Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge willen ook nu hun steentje bijdragen om de eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Het bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.
De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank. Maar ook oud en vreemd geld is welkom.
De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro's. Voor iedere 15 euro kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna
zij weer normaal kunnen zien, werken en leven.
De DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud en vreemd geld kunnen tot en met eind december worden ingeleverd in Vinkeveen bij Jumbo,
Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal. In Mijdrecht kan dat bij Albert Heijn op Leicester 13, Boni, Hema, Volendammer Visdelicatessen en Adelhof. In Wilnis bij Jumbo en Van Soest Stoffen.
De Lionsclub Abcoude-Baambrugge zal tevens de waardepunten huis aan huis ophalen op zaterdag 18 januari tegelijk met hun jaarlijkse snertactie.