• Eigen foto

NL-Alert controlebericht op maandag 2 december

DE RONDE VENEN De overheid zendt maandag 2 december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht wordt ontvangen op de mobiele telefoon.

Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Waar NL-Alert ook te zien is, er staat altijd bij wat er aan de hand is, wat men moet doen en waar meer informatie en updates te vinden zijn.

Bij een ramp in de buurt, kan de overheid inwoners via NL-Alert alarmeren en informeren. Naast NL-Alert op de mobiele telefoon zijn de berichten van NL-Alert op steeds meer digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro te zien. Wie een NL-Alert ziet, wordt geacht de instructies op te volgen, anderen te informeren en de mensen in de omgeving te helpen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Zodra een NL-Alert ontvangen wordt, laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.