• Archief

Onrustige nieuwjaarsnacht voor hulpdiensten

DE RONDE VENEN De jaarwisseling is ook in De Ronde Venen nogal onrustig verlopen. Oorzaak was niet alleen vuurwerk waarbij vooral prullenbakken het moesten ontgelden maar ook de dichte mist leverde problemen op.

De brandweer probeerde rond 23.15 uur een brandende auto te blussen die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Prinses Margrietlaan. De wagen brandde helemaal uit. De brand is vermoedelijk aangestoken. 

Rond 1.40 uur werd aan Frank in Mijdrecht een auto in brand gestoken. Omstanders zagen de verdachten met brandende broeken wegrennen richting Hofland.

Hulpdiensten rukten in dichte mist tijdens de nieuwjaarsnacht uit omdat aan de N201 bij Vinkeveen een auto in het water lag. Duikers van de brandweer gingen kijken of er nog personen in of rond het voertuig waren. In de auto werden echter geen personen aangetroffen. 
·
De brandweer moest afgelopen nacht uitrukken naar de Herenweg in Vinkeveen in verband met  brand in het pand van S'Anders eetcafé. Er werd opgeschaald omdat de melder nog binnen zou zitten. Bij aankomst bleek iedereen al buiten te zijn en hing er binnen alleen nog veel rook. Daarop werd weer afgeschaald.

Wie iets gezien heeft dat de politie kan helpen bij het onderzoek naar de autobranden, kan bellen met 0900-8844.