• Eigen Foto

RIVM voorzichtig positief over ontwikkelingen rond corona

DE RONDE VENEN Volgens de meest recente cijfers van het RIVM, die om 14.00 uur gepubliceerd zijn, is er in De Ronde Venen sinds gisteren één nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Het totale aantal besmette personen in de gemeente staat nu op 9.

LANDELIJK Hoewel er sinds gisteren 852 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd zijn (totaal 6412 mensen) en er tachtig nieuwe sterfgevallen zijn (totaal 341), is het RIVM voorzichtig positief. Tot dusver was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. "Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking".

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Wel zijn er vandaag veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. 

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus