• Sander Koning

Peter van der Vorst presenteert Groot Abcouder Dictee 2019

ABCOUDE Het vierde Groot Abcouder Dictee vindt maandag 25 maart plaats in Boutique Hotel De Witte Dame. Het dictee wordt voorgelezen door dorpsgenoot Peter van der Vorst, bekend van onder andere RTL Boulevard.
De opbrengst van de avond gaat naar het CF onderzoek in het AMC. Cystic Fibrosis wordt ook wel CF of taaislijmziekte genoemd. Het is een erfelijke ziekte die bij ongeveer 1 op de 5.000 pasgeboren kinderen in Nederland voorkomt. Bij CF zijn eiwitten in de celwand van de chloridekanalen van de slijmvormende klieren aangetast, waardoor je ziek wordt.
Evenals de vorige editie bestaat het dictee dit jaar uit een 'invuldictee': alleen de moeilijke woorden moeten worden ingevuld. Er wordt dus geen tijd verloren met het schrijven van lange zinnen maar de deelnemers kunnen zich volledig concentreren op de moeilijke woorden.
Er hebben zich al honderd deelnemers aangemeld, daarmee is het evenement inmiddels uitverkocht. Het dictee wordt mede mogelijk gemaakt door Boutique Hotel De Witte Dame, en diverse lokale ondernemers en alle deelnemers.
Informatie is ook te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/LionsAbcoudeBaambrugge.
Lionsclub Abcoude-Baambrugge is een gezelschap van ongeveer dertig mensen met een gevarieerde achtergrond. De groep komt tweemaal per maand bijeen om persoonlijke en beroepsmatige ervaringen uit te wisselen. Met het organiseren van activiteiten onder het motto 'we serve', ondersteunt de Lionsclub vooral lokale initiatieven
en goede doelen. In voorgaande jaren waren dat onder meer de 'Kerstshow', de Voedselbank, Dorpshuis Baambrugge, de Wensboom, de Ouderen Belangen Vereniging, Scouting Abcoude, Wensstichting Oppepper4all, de Abcouder Harmonie en de plaatselijke ijsclubs.