• RAYMOND VAN OLPHEN

Marcel de Groot stapt uit de schaduw van zijn vader

ABCOUDE Marcel de Groot gaat door met DOOR. Donderdag 14 november treedt hij om 20.15 uur op in De Hanebalken, Hoogstraat 35, met nieuwe liedjes, oudere liedjes, stokoude liedjes, een verhaal en enkele anekdotes. Marcel de Groot zal het allemaal even charmant brengen met koele humor en die warme, donkerbruine stem. In dit programma speelt Marcel samen met bassist Bart de Ruiter. Bart speelde eerder met onder andere Fay Lovsky, Ellen ten Damme, Freek de Jonge, B-Movie Orchestra en Concordia met Huub van der Lubbe.

Marcel toerde voorheen onder meer het land door als voorprogramma van de Golden Earring. Hij schreef de top 10 hit 'Mag Ik naar je kijken' waarna hij veel toerde. In 2004 sloot Marcel zich aan bij Maarten van Roozendaal. Samen met bassist Egon Kracht maakten ze vier succesvolle theaterprogramma's. Het programma Barmhart werd genomineerd voor de Poelifinario 2007 en in 2008 werd deze theaterprijs gewonnen met het programma Het Wilde Westen.
Inmiddels is De Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw.
Zijn vorige voorstelling #HELD werd lovend ontvangen en met zijn lied Woordenman sleepte hij zelfs een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht.
Dit alles maakt wel duidelijk dat Marcel als zanger en als componist uit de schaduw van vader Boudewijn de Groot stapt.

Kaartjes à 18,50 euro en 13 euro CJP zijn te bestellen via www.theaterpietmondriaan.nl