• Trea van Drunen

Marcel Hensema speelt Alles in de hens

ABCOUDE Marcel Hensema (Hollands Hoop, Penoza) speelt zaterdag 14 december om 20.15 uur de try-out van Alles in de hens in Theater Piet Mondriaan aan de Broekzijdselaan 46.

De autobiografische voorstelling gaat over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.
Alles in de hens is een zeer persoonlijke voorstelling, over de midlife van Hensema zelf. "Ik zet de spotlight op heel normale, dagelijkse dingen waar ik mee worstel of over nadenk. Die dingen of situaties til ik net even op uit de realiteit, waardoor het vaak grappig wordt." Het is een conference, niet pretentieus, geen drama, maar voor een breed publiek. Het uitgangspunt van Alles in de hens is een lange wandeling die Hensema maakt om los te komen van de drukte, zijn werk en zijn puberkinderen. Door die voettocht kan hij van een afstandje kijken naar zijn leven en de dingen die op zijn pad komen. Het is een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje. De voorstelling balanceert op het randje van cabaret en toneel.
Hensema verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede (2018). Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani (Borgen) en toneelschrijver Rik van den Bos. Met de toevoeging van speciaal gecomponeerde muziek van componist Carel Kraayenhof, belooft Alles in de hens een waar spektakel te worden.
Marcel Hensema won meerdere Gouden Kalveren en speelde vele rollen in binnen- en buitenland. Vorig jaar was hij te zien in de voorstelling Stem Kwijt van De Verleiders.
Kaarten à 18 euro (12,50 CJP) zijn verkrijgbaar via www.theaterpietmondriaan.nl