• Google Maps

Seniorenpartij biedt excuses aan bij raadsvergadering

DE RONDE VENEN Bij de raadsvergadering van 26 september wilde de CU/SGP via een interpellatie uitleg over het vertrek van wethouder Marja Becker, Seniorenpartij, uit de coalitie. Fons Luijben, Seniorenpartij gaf een reactie.

"Wij willen graag een motivatie weten van de Seniorenpartij. Welke acties zijn ondernomen door de andere coalitiepartijen om dit vertrek te voorkomen? Het leek of de andere coalitieleden de Seniorenpartij al de wacht hadden aangezegd, waarom er geen overleg is geweest tussen de coalitiepartijen en andere fracties? En wat is de motivatie van de herindeling van portefeuille?" Ook de overige fracties waren van mening dat er wel een officiële reactie had behoren te komen van het college.

Het antwoord van Fons Luijben, fractievoorzitter van de Seniorenpartij, was uitvoerig. "Iedereen heeft gezien dat er startproblemen waren met de wethouder om te zoeken naar haar plaats in het college. Mijn conclusie was vermoedelijk onverenigbaarheid van karakters en een generatiekloof. De laatste commissievergaderingen waren de spreekwoordelijke druppels. De kritiek die de wethouder kreeg was in onze ogen niet altijd even correct. Het ging meer over de manier van presentatie zoals de volstrekt onverwachte aanval van de VVD over het afvalplan. Ook de Cultuurnota kreeg onverwachte kritiek. Toen hebben wij besloten tot onmiddellijke actie en om ook uit de coalitie te stappen. Wij voelden ons vleugellam en monddood en het was ook een kwestie van loyaliteit", aldus Luijben die zijn oprechte excuses uitsprak over de termen 'achterkamertjespolitiek' en zijn excuses aanbood specifiek aan D66 en RVB. "Dat was een verkeerde mail. Wij worden nu een oppositie voerende partij." Ex-wethouder Marja Becker zegt in een reactie dat zij het jammer vindt dat iedereen net doet alsof er niets gebeurd is. "De situatie was onwerkzaam anders was ik zeker doorgegaan. Ik heb met veel liefde de partij opgericht maar er was weinig begrip. Ik heb geen enkele waardering gekregen", aldus Becker die over een paar maanden wel wil doorgaan in de partij.

Caroline Ströer