• De Kool, de Geit en de Wolf zijn neergestroken op Fort bij Abcoude

    Mart Hijmans

Belevenissen op het Fort bij Abcoude

21-08-2019, 17:03 | Lezersnieuws | Ilse

Het zal je vast niet ontgaan zijn; de ondernemers van De Kool, de Geit en de Wolf zijn neergestreken in Fort bij Abcoude. De komende tijd stellen zij het fort geregeld open en organiseren zij leuke activiteiten om Abcoudenaren en andere geïnteresseerden deze unieke plek te laten ervaren.

Open borrel iedere eerste donderdag van de maand

Zo is is er iedere eerste donderdag van de maand een borrel op het fort. Om het fort te laten zien, verhalen uit te wisselen en natuurlijk voor de gezelligheid! De eerstvolgende borrel vindt plaats op donderdag 5 september vanaf 16.30 uur. Neem je vrienden, collega's, buren of geliefde mee!

Rondleidingen

In september staan er twee rondleidingen op het programma, georganiseerd door Natuurmonumenten en Stichting Fort Abcoude. Samen met een gids van Stichting Fort Abcoude maak je een wandeling over het forteiland. Je bezoekt de gebouwen, het bosgebied van het fort en het oostelijk ‘oreillon’. Door de verhalen komt het fort weer tot leven.

zondag 15 september: 10.00-17.00 uur open monumentendag

zondag 29 september: 10.00-17.00 uur fortendag

De rondleidingen duren anderhalf uur en gaan van start zodra er meerdere bezoekers verzameld zijn.

Pop-up restaurant SterkWater


Het duurt nog even maar we kijken er nu al naar uit; van 13 februari tot en met 8 maart 2020 vormt Fort bij Abcoude het decor van pop-up restaurant SterkWater. SterkWater is een reizend restaurant, een idee van de ondernemers van het succesvolle pop-up restaurant De Maaltuin, dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Het restaurant opent steeds op een bijzondere plek langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waaronder dus ook op het fort. Stel je lange tafels, een intieme sfeer, een op de locatie afgestemd menu en interessante verhalen voor en je kunt je voorstellen dat we nu al staan te popelen om gasten een unieke ervaring te geven.

De eerste kaarten zijn nu al verkocht dus wil je verzekerd zijn van een plekje? Koop snel je tickets! Daarvoor ga je naar sterkwater.nl.

Op de hoogte blijven


Iedereen die meer wil weten over wat er op het fort gebeurt kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via info@koolgeitwolf.nl of de social media kanalen Facebook, Instagram en LinkedIn volgen (koolgeitwolf).