• John de Jong en Petra Grever bij de hooiberghut op de camping

    Caroline Ströer

Groene Hart Camping in De Hoef wordt steeds groter

DE HOEF Het is even een eindje rijden langs Oostzijde in De Hoef maar uiteindelijk zie je aan de kant van de weg het bord met de vermelding Groene Hart Camping. John en Ineke de Jong begonnen met een varkens- en schapenbedrijf. De schapen zijn er nog maar de recreatie wordt uitgebreid.

Eigenaar John de Jong vertelt dat zij in 2007 zijn gestart met drie hooiberghutten. "Dat liep heel goed en zelfs zo goed dat de hutten zijn gerenoveerd met een nieuwe keuken met inductiekookplaat en koelkast." Petra Grever uit Den Bosch huurt al sinds 2007 een hooiberghut en blijft enthousiast. "We gaan altijd in de vakantietijd. De kinderen zijn nu 17 en 18 en gaan nog steeds mee. We hebben al geboekt voor volgend jaar. Ik kom hier gewoon tot rust. Je zit overal dichtbij. De kinderen mogen om beurten kiezen wat we eten en dan gaan we op de fiets naar Mijdrecht. Daar is alles wat je nodig hebt. We gaan minimaal één keer in de week naar de Kringkoop en altijd een dagje naar Amsterdam, lekker winkelen en ik ga met mijn vriend samen ook vliegtuigen kijken bij Schiphol", vertelt ze.

In 2008 zijn John en Tineke met de camping begonnen met daarbij een sanitaire ruimte en een recreatieruimte. John vervolgt: "We hebben tussen de 25 en de 40 staanplaatsen en de gasten komen overal vandaan. We hebben nu ook weer mensen uit Spanje. In 2015 zijn er toen de appartementen bijgekomen. Daarvan zijn er acht in totaal. Het grote voordeel van deze locatie is dat je in je kano kunt stappen en dan een rondje maken tot bij de sluis waar je een ijsje kunt kopen en dan weer terug. Je kunt ook afwisselen met de kano en terug met de fiets. We verhuren ook fietsen. De fietsbrug is een toegevoegde waarde want van daaruit kun je gemakkelijk in het natuurgebied de Groene Jonker komen. We hebben in de Kromme Mijdrecht een zwemsteiger en verschillende aanlegplaatsen voor bootjes en hengelaars. We hebben ook nog twee zalen voor vergaderen en feestjes. In het gebouw met de zalen is ook een serre. Sinds twee jaar hebben we een officiële receptie want het wordt steeds drukker. Er is een klein winkeltje waar we ijs, broodjes en eieren verkopen en we zijn blij dat er glasvezel komt want soms werkt de Wifi niet zo goed. We verwachten dat volgend jaar zomer alles up to date is. Verleden jaar heb ik het naastliggende recreatieterrein de Kandelaar erbij gekocht. Dat is speciaal voor groepjes die dan bij elkaar kunnen staan. Er was een hoop achterstallig onderhoud met metershoge berenklauwen. Dit jaar hebben we daar ook stroompunten aangelegd en bij de Pondskoekersluis hebben we een TOP, Toeristisch Overstap Punt, en een recreatieterrein net achter de Pondskoekersluis. Je kunt daar je bootje aanleggen. Met het afgelopen warme weer kwamen de mensen daar onder de bomen zitten. We hebben ook glasvezel aangevraagd bij de Pondskoekersluis. We zijn deelgebied twee dus dat is gunstig", aldus De Jong die de appartementen nog wil uitbreiden. Maar dat loopt wat stroef met de gemeente.

Caroline Ströer