• Het Rijksmuseum zoekt naamgenoten van Rembrandt van Rijn.

    ANP Foto

Rijksmuseum zoekt naamgenoten van Rembrandt

RONDE VENEN (ANP) Is jouw naam Rembrandt? Dan is het Rijksmuseum in Amsterdam op zoek naar jou. Het museum wil alle Nederlanders die de naam Rembrandt dragen opsporen om samen donderdag 14 februari de tentoonstelling 'Alle Rembrandts' te openen. 

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de beroemde zeventiende-eeuwse meester Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. 2019 is daarom uitgeroepen tot het Jaar van Rembrandt. De tentoonstelling 'Alle Rembrandts' vindt dan ook plaats in het kader van die 350ste sterfdag. Op deze tentoonstelling zijn voor het eerst in de geschiedenis alle schilderijen, tekeningen en etsen uit de eigen collectie van het Rijksmuseum te zien.

VOORNAAM De Rembrandts naar wie het museum nu op zoek is, moeten Rembrandt als eerste voornaam hebben. Ook moet de naam zowel de 'd' als de 't' bevatten. In 2014 waren er volgens het Meertens Instituut 203 Rembrandts.

Geïnteresseerde Rembrandts kunnen zich tot 1 februari melden bij het Rijksmuseum. Wie dat doet, wordt als 'super-vip' ontvangen tijdens de opening en mag de rest van het jaar bij alle speciale Rembrandt-evenementen van het museum zijn.