Ronde Venen Belang viert 30 jarig bestaan

VINKEVEEN In 1988 is Ronde Venen Belang opgericht, eind vorig jaar vierde de partij het 30-jarig bestaan. Vrijdag 8 maart is er een speciale feestavond om dit te vieren. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom in Vinkeveen bij Ann's Place (voorzijde Mariaoord) aan de Herenweg 63c.

De politieke partij wil deze bijzondere gebeurtenis vieren met iedereen die actief is (geweest) voor de partij. Dit zijn leden, oud-leden, vrienden van de partij of andere belangstellenden, iedereen is welkom.

Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om oude bekenden te spreken en politieke herinneringen op te halen. Daarnaast wordt er een heuse politieke pub quiz gespeeld. "Als u geen banden heeft met Ronde Venen Belang, maar wel een politiek dier bent is deze pubquiz alsnog een goede reden om langs te komen", aldus de politieke partij.

Voorafgaand aan de feestavond vindt de algemene ledenvergadering plaats die toegankelijk is voor leden. De ledenvergadering duurt van 19.30 tot 20.30 uur en aansluitend start de feestavond. Wie mee wil praten, is welkom. De partij noemt zichzelf een "echte inwonerspartij" en heeft als slogan: "Jij mag het zeggen."

HISTORIE Toen de gemeente Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen in 1988 werden samengevoegd tot de nieuwe gemeente De Ronde Venen was het van belang om zo snel mogelijk te komen tot de realisering van de nieuwe plaatselijke politieke partij. Een kleine groep politiek geïnteresseerde mensen uit Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen ergerden zich al geruime tijd aan de plaatselijke politiek. In Motel Mijdrecht werden de eerste oriënterende gesprekken gevoerd om te komen tot een nieuwe plaatselijke politieke partij. In oktober 1988 was Ronde Venen Belang een feit.