• Eigen foto

Rondeveense kinderen en ouders kiezen favoriete speeltoestel de Maricken

DE RONDE VENEN Ongeveer vijftig ouders en kinderen kwamen woensdagmiddag 10 juli naar speelplaats 'De Veenman' in de Maricken om hun stem uit te brengen op hun favoriete speeltoestellen.
De aanwezige kinderen mochten hun favoriete speeltoestellen tekenen waarna de creaties werden opgehangen om te bewonderen. Daarna mochten ze stemmen op hun favoriete speeltoestel. Met een glas limonade of een ijsje in de hand werd er vervolgens druk gespeeld met de andere kinderen.
Ook de ouders konden onder het genot van een kop koffie en thee hun voorkeur aangeven met de stemformulieren. Tegelijkertijd bood dit de gelegenheid andere ouders uit de wijk en nieuwe bewoners van de Maricken fase IV te leren kennen. Zo kwamen er niet alleen geïnteresseerden uit Wilnis en Mijdrecht, maar ook vanuit de omringende gemeenten om de sfeer van de wijk te proeven.
De aanwezige brochures van de Maricken fase IV werden gebruikt om te ontdekken wie waar komt te wonen en werden meegenomen voor vrienden en familie. Net als elke woensdagmiddag en vrijdagmiddag was er een inloopmiddag in het verkoopkantoor om kennis te kunnen maken met het aanbod en de nieuwe wijk. Inmiddels is de verkoop in volle gang maar er zijn nog een paar laatste gezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar. Wie daarin geïnteresseerd is kan contact opnemen met de nieuwbouwexperts van Brockhoff Makelaars.
Wie niet naar het speelfeest kon komen, maar wel graag een stem wil uitbrengen kan dit tot maandag 22 juli doen door via de website www.demaricken.nl/nieuws het voorkeursformulier te downloaden en in te vullen.
Na de zomer maakt gemeente De Ronde Venen bekend welke toestellen gekozen zijn. Plaatsing volgt wanneer de woningen gerealiseerd zijn en de openbare ruimte woonrijp wordt gemaakt.