• Archief BDU

Shantykoor zoekt accordeonist en dirigent

VINKEVEEN Shanty en zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen is een veel gevraagd koor in De Ronde Venen en de verre regio. Optredens op diverse evenementen, festivals, verjaardagen en huwelijksfeesten. Het koor wordt geprezen om het afwijkende repertoire en het prachtige combo wat het koor begeleid.

Het koor bestaat uit 34 zingende leden, één dirigent, zes combo leden, waaronder een gitarist, toetsenist, twee accordeonisten, kleine trom en grote trom, twee dames die de catering en kleding verzorgen. Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste personen. Het koor is een officiële vereniging dat is ingeschreven bij de KvK.

REPETEREN Het koor repeteert één keer per twee weken (oneven weken) op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er zijn ongeveer 22/26 optredens per jaar en in de maand juli wordt een kleine pauze gehouden.

Eind augustus van elk jaar organiseert het koor het eigen Shantyfestival met één podium bij Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen. Daar komen heel veel bezoekers op af. Dit jaar al voor de 6e keer. Voor de organisatie hiervan is een festivalcommissie samengesteld.

Met ingang van 1 juli gaat één van de accordeonisten het koor verlaten in verband met zijn drukke agenda van de twee bands waarin hij speelt. Met spoed wordt daarom een accordeonist(e) gezocht die het combo wil komen versterken.

RUSTIGER AAN DOEN De dirigent, die vanaf de oprichting betrokken is geweest, heeft aangegeven het wat rustiger aan te willen gaan doen en wil graag gaan zingen in het koor. De Turfschipper zijn daarom, ook met spoed, op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) die zijn "baton" over wil nemen. De huidige dirigent wil, indien noodzakelijk, ook een "reserve" rol blijven spelen. Bent u enthousiast, neem dan contact op met voorzitter Bert van Asselen op voorzitter@deturfschippers.nl voor het maken van een afspraak.