• Politie bij de woning aan de Landsherenstraat in Mijdrecht waar dinsdagavond een vrouw om het leven is gekomen bij een schietincident.

    ROB ENGELAAR (ANP)

Slachtoffer schietincident Mijdrecht werd gestalkt

MIJDRECHT De 45-jarige inwoonster van Mijdrecht die dinsdagavond overleed aan de gevolgen van een schietincident, heeft in een eerder stadium aangifte gedaan van stalking en belediging. Na het schietincident startten recherche en forensische opsporing direct een onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht rond het schietincident. Uit dit onderzoek kwam al snel een verdachte naar voren waartegen de vrouw aangifte had gedaan.

STALKING De vrouw heeft in september 2018 aangifte gedaan van stalking. Maar ook van belediging. De politie deed onderzoek en het OM legde een contact- en locatieverbod op. De politierechter sprak de verdachte later vrij, waarmee ook het contact- en locatieverbod moest stoppen.

Het zou, volgens de politie, gaan om de 54-jarige man uit Zegsveld die woensdagochtend dood is gevonden aan de Amstelkade in Wilnis. Uit onderzoek bleek dat de man door zelfdoding om het leven is gekomen. Uiteraard onderzoekt de politie de mogelijke betrokkenheid van deze man bij de dood van de vrouw uit Mijdrecht.

Lees ook: Dode man in Wilnis mogelijk betrokken bij schietincident in Mijdrecht.