• Pixabay

Storm in De Ronde Venen: veel schade en persoon onderkoeld

DE RONDE VENEN De storm die afgelopen nacht over Nederland trok heeft veel schade veroorzaakt in Wilnis en Vinkeveen. Brandweer en gemeente zijn vannacht al druk bezig geweest met de gevolgen van de storm.

ONDERKOELD Brandweer Vinkeveen heeft vannacht een onderkoeld persoon gered van Zandeiland 7, meldt Veiligheidsregio Utrecht. Daar was hij door motorpech terecht gekomen. De brandweer kon hem in verband met het noodweer aanvankelijk niet bereiken maar kom hem op een rustig moment aan wal brengen. Ambulancepersoneel heeft hem nagekeken.

Alle doorgaande wegen zijn toegankelijk, een enkel fietspad nog niet. Zo blijven een deel van het fietspad op de Bovendijk in Wilnis en een deel van het fietspad van de Reigerstraat in Vinkeveen voorlopig afgesloten. Hier wordt nu aan gewerkt om die toegankelijk te maken.

GROTE KLUS Gemeente en brandweer zijn nog druk bezig met het opruimen van de stormschade. Gezien de hoeveelheid is dit een grote klus. De gemeente adviseert alert te zijn op onveilige situaties, de schade op het eigen terrein te inventariseren en voor vragen over de verzekering daarvan contact op te nemen met de eigen verzekeraar.