Thema-avond hoog-sensitiviteit op school en kindervoorstelling

DE RONDE VENEN Heeft u een kind dat hoog-sensitief is? Op maandagavond 12 februari is er een thema-avond over hoog-sensitiviteit, georganiseerd door de Initiatiefgroep Vrije School Groene Hart.

Cathelijn van Ingen, deskundig op het gebied van hoog-sensitiviteit (hoog-gevoeligheid) en beelddenkers, vertelt over hoog-gevoeligheid bij kinderen, hoog-gevoeligheid bij kinderen op school èn over de raakvlakken met vrijeschoolonderwijs.

Onderliggende vraag van deze thema-avond is wat een vrijeschool zou kunnen betekenen voor hoog-sensitieve kinderen.

Naast de lezing is er informatie over vrijeschoolonderwijs in het algemeen en informatie over het initiatief voor deze vorm van onderwijs in Mijdrecht. Hiernaast is er natuurlijk volop gelegenheid om vragen te stellen.

Maandag 12 februari, inloop 19.45 uur, start 20.00 uur. Bibliotheek Mijdrecht, dr. J. van der Haarlaan 8, Mijdrecht. Graag aanmelden voor deze avond via vrijeschoolgroenehart.wordpress.com

Op zaterdagochtend 10 februari komt Poppentheater Belletje Sterk weer naar Mijdrecht! Speelde Belletje Sterk vorig jaar de geweldige voorstelling "Lammetjespap" , nu is het sprookje van Vrouw Holle aan de beurt.

Dit sprookje past in de vrijeschool-traditie helemaal in deze tijd. Het is winter, maar we gaan alweer naar het licht toe. Vrouw Holle zorgt voor sneeuw, zodat de aardekrachten kunnen gaan ontkiemen voor de komende lente.

Belletje Sterk speelt voor jong en oud: te begrijpen vanaf ongeveer 2 jaar, en door de humor die erin verwerkt is ook erg leuk voor volwassenen.

De entree voor deze voorstelling is slechts 6,50 voor volwassenen, kinderen betalen €5,00. Na afloop kunnen de kinderen een sneeuwvlokje maken.

Zaterdag 10 februari, inloop 10.00 uur, start 10.15 uur. Oosterlandweg 16A, Mijdrecht. Kaarten reserveren/aanmelden kan via vrijeschoolgroenehart.wordpress.com