• Eigen foto

Dansen op muziek van toen met Het Danspaleis

WILNIS Ook deze zomer organiseert de stichting Tjitze Hesselius verschillende activiteiten voor alleengaande ouderen. Afgelopen week werd er gevaren op de Vinkeveense Plassen en de week daarvoor werd het Lakenhal museum in Leiden bezocht. Laatste zomeractiviteit is Het Danspaleis op maandag 19 augustus in de Willisstee aan de Pieter Joostenlaan in Wilnis.
Vanaf 13.30 uur worden de senioren ontvangen met een gebakje, thee en koffie. En dan gaan de 'voetjes' van de vloer. Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van Merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-'n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal. Uiteraard kan de rollator mee de dansvloer op en ook voor de rolstoel is daar plaats.
Inmiddels is er ook een flink aantal jeugdige vrijwilligers gevonden die komen dansen met de senioren. Samen dansen is heerlijk om te doen, aanmelden kan nog steeds.
De activiteiten van de stichting Tjitze Hesselius zijn voor alleengaande senioren en gratis toegankelijk. Aanmelden is wel verplicht. Dat kan via info@tjitzehesselius.nl . Wie geen internet heeft kan terecht bij de Servicepunten. Het is mogelijk om thuis te worden opgehaald om naar de activiteiten te gaan. Daarvoor dient wel bij aanmelding adres en telefoonnummer doorgegeven te worden.