• Aangeleverd

Utrechts Landschap start wervingsactie

DE RONDE VENEN Utrechts Landschap is een wervingsactie begonnen om nieuwe Beschermers te werven.

HERFSTWANDELING Juist in deze tijd van het jaar trekken veel mensen erop uit om te genieten van een herfstwandeling in de natuur. In de provincie heeft Utrechts Landschap zo'n 5.000 hectare natuur veiliggesteld. De stichting wil daar met de steun van nieuwe Beschermers de komende jaren nóg 500 hectare natuur aan toevoegen.

LOKAAL ERFGOED Een harmonieuze omgeving voor mens, dier en plant ontstaat niet vanzelf. Utrechts Landschap beschermt de natuur al meer dan negentig jaar en zorgt dat iedereen daarvan kan blijven genieten. De stichting koopt lokaal erfgoed en landschap aan en beschermt en beheert het voor altijd. Met succes: allerlei bijzondere planten en dieren profiteren hiervan.

BESCHERMER WORDEN Liefhebbers van natuur en erfgoed kunnen al voor 2,50 euro per maand Beschermer worden via www.utrechtslandschap.nl/bescherm. Als welkomstgeschenk krijgen ze een prachtig foto- en natuurboek cadeau. Bovendien ontvangen Beschermers vier keer per jaar het magazine Mijn Utrechts Landschap en een Beschermerspas. Deze biedt korting op diverse excursies en exclusieve voordelen.

KOSTBAAR Het onderhouden van de Utrechtse natuur, landgoederen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en 159 erkende monumenten in provincie Utrecht is enorm kostbaar. De steun van Beschermers is daarbij van groot belang. Zij zorgen naast financiële steun ook voor het maatschappelijke draagvlak. Daarmee zetten Beschermers via Utrechts Landschap, de Utrechtse natuur hoog op de agenda bij belangrijke partijen. Dankzij dit draagvlak worden subsidies toegekend en kan Utrechts Landschap natuur en cultureel erfgoed aankopen en onderhouden, voor altijd.

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Opgericht in 192. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 26.000 Beschermers en 63 Bedrijfsvrienden.