• K3 in dit geval K2 bij de Playbackshow in de Phoenix

    Caroline Ströer

Veel plezier bij Playbackshow Soos de Cirkel

DE RONDE VENEN Om de twee jaar wordt een Playbackshow georganiseerd door Gehandicaptensoos De Cirkel uit Mijdrecht. Angela van Adrichem, coördinator vertelt dat al in september gestart wordt met de voorbereidingen en in juni alle nummers bekend zijn.

Caroline Ströer

Op 29 maart werd een kleurrijke voorstelling gehouden in het gebouw de Phoenix de vaste stek van de Playbackshow sinds de Meijert is afgebrand. Ook dit jaar fungeerde Hans van Veen, gestoken in een vrolijk geruit pak, als spreekstalmeester en er was natuurlijk weer een jury. Allereerst kwam Rooie Sien van het café. Daarna kwam uitbater Nol en stamgast Nelis. Dit keer werd burgemeester Maarten Divendal geassisteerd door de beide kinderburgemeesters Fabriz Kalse en Dorinthe van de Kraats. Het eerste nummer werd gezongen door Arjan in de rol van Marco Borsato namelijk Rood en dat was ook het thema van de show want zoals Van Adrichem vertelde: ,,We hebben al zoveel thema's gehad: de jaren '60 en '70, musicals, songfestival. Verleden jaar was het thema 21ste eeuw. Dit jaar hebben we het thema Rood genomen omdat je daar alle kanten mee op kunt." Er waren vijftien optredens met rond de 40 deelnemers. Er waren optredens van Kensington en Armin van Buuren, ,,net geland met zijn privé-jet en dan gewoon maar hier", gaf Van Veen aan. ,,Ja helemaal van down under", aldus 'Kensington'. Celine Dion, K3, Frans Duits, de Spice girls en Gerard Joling en Jan Smit. Zelfs Celine Dion was aanwezig 'van het zakken vullen drie keer per week in Las Vegas' en daarna kwam Blöf en Geike Arnaert met het oorspronkelijke Duitse nummer 'Zoutelande' dat vorig jaar één van de allergrootste hits was.

K3 was voor deze keer even K2 geworden met 10.000 luchtballonnen. De ballonnen waren er alleen niet alle 10.000 maar dat deed niets aan de pret af. Bij elk nummer werden de leden van de jury om hun oordeel gevraagd. Geike vond het echt 'plezant'. Het laatste nummer voor de pauze was van Dré Hazes 'Leef'. De zaal ging helemaal uit zijn dak en er werd uit volle borst meegezongen. Na de pauze waren er nog optredens van Robbie Williams, Daddy Yankee, de Dikdakkers en Gerard Joling en Jan Smit met het lied 'Echte vrienden.