• Werk van Atelier De kromme Mijdrecht.

    Eigen foto

Vierde atelierroute KunstRondeVenen

DE RONDE VENEN Op 38 locaties zullen 75 creatieve inwoners van de gemeente zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00-17.00 uur de deuren van hun ateliers open zetten om kunstliefhebbers de gelegenheid te bieden hun werk te bekijken. Begonnen als tweejaarlijkse atelierroute is KunstRondeVenen uitgegroeid tot permanente vereniging van zo'n zeventig beeldende kunstenaars in De Ronde Venen.

De route langs zeer diverse ateliers en verzamellocaties in alle acht kernen van De Ronde Venen heeft al drie succesvolle edities achter de rug. Dit tweejaarlijkse evenement, telkens in het oneven jaar, trekt steeds weer veel bezoekers uit De Ronde Venen en omstreken. Naast de vele disciplines van beeldende kunst zijn er ook diverse muziek- en dansoptredens.
Samen met Shopping Mijdrecht organiseert vereniging KunstRondeVenen voorafgaand aan de atelierroute KunstRondeVenen de etalageroute. Beeldende kunstenaars van KunstRondeVenen krijgen een podium bij de diverse deelnemende winkeliers in Mijdrecht. Voor de jeugd wordt hier een prijsvraag aan gekoppeld.

Behalve van het werk van de vele kunstenaars kan ook genoten worden van muziek. Zowel de deelnemende kunstenaars als de optredende muzikanten zijn te vinden op de website van KunstRondeVenen: www.kunstrondevenen.nl

AKM Tijdens de atelierroute exposeren ook zes leden van de dinsdagmorgengroep in Atelier de Kromme Mijdrecht en de jeugd van de vrijdagmiddagcursus. Zij hebben gewerkt rond het thema 'aan zee'. De Voedselbank, die in hetzelfde gebouw aan Eendracht 6 is gevestigd, maakt het mogelijk ook in hun ruimte te exposeren. Daardoor kunnen dit jaar veel amateurkunstenaars hun werk tonen.

AKM-lid Hetty Vermeulen exposeert met diverse kunstvormen, zoals schilderijen, keramiek, beelden en sieraden.

'NOT SO MARVELOUS' Ook Stichting Dorpsacademie, Irenestraat 4a in Wilnis, presenteert zich tijdens de Atelierroute. Bij de stichting is de expo '(Not so) Marvelous' te zien van scholieren en aanwaaiers. Zelf aan de slag gaan is ook mogelijk. Er zijn live optredens en op veler verzoek terug van weggeweest 'Trouwen voor 1 dag'
Stichting Dorpsacademie biedt een dagbesteding voor thuiszittende scholieren en biedt op kleinschalige wijze een zinvolle, creatieve en leerzame dagbesteding aan deze groep, waardoor er weer structuur komt in het leven van het kind, de druk op het gezin weg wordt genomen en kinderen de gelegenheid krijgen om zich op allerlei manieren te ontwikkelen, in creatieve, praktische, intellectuele en sociale zin.
Stichting Dorpsacademie bestaat uit een team van docenten, onder wie een pedagogisch medewerker en een cultureel medewerker en staat onder leiding van beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden.