• Deelnemers aan de nieuwjaarsduik 2018.

    Nieuwjaarsduik
  • Oproep voor Nieuwjaarsduik Abcoude

    Nieuwjaarsduik
  • Marie-Louise Hoyer bij de eerste Nieuwjaarsduik in Abcoude

    Nieuwjaarsduik

Vierde Nieuwjaarsduik in Abcoude

ABCOUDE Na drie marathons gelopen te hebben voor Kika stopte Marie-Louise Hoyer. In die tijd had zij 33.000 euro opgehaald voor het goede doel. Daarna besloot Hoyer een Nieuwjaarsduik in Abcoude te organiseren. Dit wordt de vierde keer.

Caroline Ströer

'Sinds 2001 woon ik in Abcoude. Ik heb zelf meegedaan aan een Nieuwjaarsduik in Noordwijk maar om iedere keer nu op 1 januari naar Noordwijk te rijden voor een duik vond ik iets te veel van het goede. Ik heb het idee toen met een paar vriendinnen besproken en ben ook naar de gemeente gestapt. Ik ging dus op 1 januari 2016 naar de rode flat waar het vroegere zwembad stond en daar was helemaal niemand maar opeens stonden daar vriendinnen, de burgemeester en een ambtenaar dus moest ik wel het water in', vertelt Marie-Louise lachend.

'De burgemeester kwam met het idee om de duik aan een goed doel te verbinden en voor 2017 ben ik eerder met de organisatie begonnen en kwamen er 21 mensen. Ik heb toen 500 à 600 euro opgehaald voor Kika. Het was allemaal heel dorps. Ik had me aangemeld bij Unox en zij sponsorden erwtensoep, een Unox mutsje en een zwemdiploma voor de duikers. Ik kreeg warme chocola van supermarkt Koot, glühwein en potten en pannen van de Eendracht. De lokale EHBO kwam en de brandweer. Ik besloot om een ander goed doel te vinden en dat werd in 2018 de Voedselbank. Er kwamen toen 36 duikers en ik heb rond de 700 euro opgehaald. Voor 2019 heb ik besloten geld op te halen voor het Sporthuis. Elke duiker moet minimaal 10 euro bijdragen. Ik kende veel mensen uit mijn Kika tijd en ben de winkels langs gegaan, voor bonnen voor een loterij. Voor de loterij betalen de duikers twee euro en niet-duikers vijf euro. Mensen die niet aan de duik meedoen, kunnen een bericht sturen naar 06-52597274. Willen mensen duiken op 1 januari dan moeten ze wel waterschoenen dragen en zich warm aankleden. Om 11.40 uur start de inschrijving en om 11.15 uur begin ik met de warming-up met muziek. De duik start dan om 12.00 uur. Na de duik volgt de trekking van de loterij en de resultaten worden op 2 januari op de facebookpagina Nieuwjaarsduik Abcoude bekendgemaakt', aldus Marie-Louise.