• Caroline Ströer

Vinkefest komt eraan

Vernieuwd programma op zaterdag en zondag

VINKEVEEN Vanaf vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei kan men weer genieten van het Vinkefest op het bekende kermisterrein in Vinkeveen. Dit jaar is voor een enigszins gewijzigde opzet gekozen en wordt zaterdag de Hollandse Avond en het programma van zaterdag verschuift nu naar de zondag.

Caroline Ströer

Angela van Kooten die samen met Ronald Kruyt van 't Kruytvat en William en Patrick van der Meer van De Veensteker het evenement organiseert vertelt dat er eerst op zaterdag Rock the Party was. 'Maar verleden jaar hadden we de zanger Tino Martin en dat bleek zo'n succes dat we besloten hebben om hem dit jaar weer uit te nodigen. Samen met tien andere zangers komt hij op zaterdagavond. Het repertoire bestaat uit Hollandse meezingers maar ook andere liedjes. Ook de zondagavond wordt over een andere boeg gegooid. Er was discomuziek uit de jaren '70 en '80 maar dat ging om een redelijk beperkt publiek. Vandaar dat we nu het programma van de zaterdag naar de zondag verschoven hebben.

Het Vinkefest start om 16.00 uur als vanouds met de grootste Vrijdagmiddagborrel van De Ronde Venen met lekkere snacks en met optredens van Jeff van Vliet, Dario en Ramon Sandbergen en als spreekstalmeester Robert Vermaas. 's Avonds zijn er de 90's till now met Starkoo 2.0 maar ook Ouwe Jongens Krentenbrood en Party Animals met internationale hits zoals 'Have you ever been mellow' 'Hava Naquila' en 'Aquarius' en DJ Confetti en Lewis More tussen de acts door. Zaterdag 19 mei start de inmiddels bekende bingomiddag met mooie prijzen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de ouderen in Vinkeveen. 's Avonds Tino Martin met ook plaatselijke beroemdheden zoals Mark Fledderman, Quincy Smolders en de bekende Quincy Schellevis bekend van 'Morgen weer een dag' en de megahit 'Verlangen'. Zondag 20 mei start om 14.00 uur: De Makelaardij Witte Rutmasters met een knipoog naar Mudmasters. Het geheel staat onder supervisie van De Steupels. Na een warming up van Gym Suppan kunnen deelnemers een parcours afleggen door slootjes, weiland en modder met nog andere obstakels. De entree is gratis. Zondagavond wordt vanaf 21.00 uur 'live op zondag' gepresenteerd met de band Stoot. Verder komt Jason Bouman die beroemd werd door het programma Bloed, Zweet en Tranen' in 2013 te winnen. Hij is een geweldige vertolker van André Hazes. Als hekkensluiter komt dan het drietal 'Helemaal top die met bekende medleys de avond afsluit. Kosten 12,50 euro.'

Natuurlijk is er op het voorterrein een kermis voor de kleinsten met een draaimolen en andere spelactiviteiten. Maandag 21 mei is de Jumbo familiedag die start om 13.00 uur met een wervelende show van Arie Safari voor alle kinderen. Dan is er de talentenjacht de VinkevoiceKids waarbij kinderen uit de regio hun zang, dans playback kunsten kunnen vertonen. Dansschool Sietske, trikes, ponyrijden, schminken, knutselen complementeren het programma.