Vinkeveense Jaarmarkt door de jaren heen

DE RONDE VENEN De Jaarmarkt Vinkeveen is ontstaan uit een braderie op het Kloosterplein tijdens de VakantieSpeelweken.

Daarna werd het georganiseerd op het kermisterrein tijdens het paalzitten. Er kwam een feesttent en de markt groeide ook door. Vinkeveen Promotion startte de Feestweek met op de woensdag de Jaarmarkt en nu is het alweer de 40ste keer.

Caroline Ströer

Het paalzitten was een idee van de ondernemersvereniging, Radio Cosmos, middenstanders, horeca en een groepje enthousiastelingen', vertelt Jack Hoogeboom de motor achter de Jaarmarkt. 'Al het tweede jaar was het zo'n succes dat we de organisatie van de Vakantiespeelweken gevraagd hebben om de braderie te organiseren op het Kermisterrein. In 1983 kwam de eerste Feesttent en werd de markt ook uitgebreid naar Demmerik. Vinkeveen promotion werd opgericht die de Feestweek ging organiseren van maandag tot en met zaterdag. De markt werd een groot succes en is nu al meer dan 25 jaar tot aan de Kerklaan en een stukje Heulweg.

Aanwonenden krijgen een brief dat hun auto voor 05.00 uur 's ochtends weg moet zijn en anders op eigen kosten weggesleept worden. Omdat het nu de 40e keer is komt er een Zomerkermis van 11 tot en met 14 juli. De Jaarmarkt is op 11 juli van 10.00-21.00 uur.