• Eigen foto

Vlag in top bij hoogste punt bouw de Maricken

WILNIS Het hoogste punt van de bouw van 18 appartementen en 20 maisonnettes in de Maricken is bereikt. Gisteren vierde projectontwikkelaar Verwelius dit samen met wethouder Alberta Schuurs en alle kopers. Zij waren erbij toen door de wethouder de vlag van het project naar het hoogste punt werd gehesen.

In mei 2018 is Bouwmaatschappij Verwelius gestart met de bouw van deze woningen. Doelgroepen voor deze woningen zijn met name starters en senioren. De begane grondwoningen met tuin zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen die gelijkvloers willen wonen. De woningen namen dan ook gretig aftrek begin vorig jaar.

In de nieuwe wijk de Maricken zijn sinds 2016 inmiddels 212 woningen gerealiseerd en bewoond. Met het bereiken van het hoogste punt van deze 38 woningen in aanbouw, nadert de voltooiing van de helft van de in totaal circa 500 woningen in deze wijk. Verder zijn er nog 49 appartementen van 'Heeren van Wilnis' in aanbouw. Deze zijn allemaal al verkocht. In maart 2019 start de verkoop van de volgende fase met een mix van starterswoningen, eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Binnenkort worden ook de fiets- en voetgangersbruggen aangelegd richting Wilnis. Zo wordt de Maricken verbonden met Wilnis en omgeving. Bewoners van de Maricken kunnen dan gemakkelijk gebruik maken van de voorzieningen in Wilnis zoals scholen, sportverenigingen en winkels.

Meer informatie over het project op www.demaricken.nl of Martin ten Brink, mtenbrink@verwelius.nl of 035-5284000.