• Aangeleverd

Wandeling historisch Vinkeveen

VINKEVEENGilde De Ronde Venen organiseert rondwandelingen op een zaterdagmiddag of een dinsdagavond door Vinkeveen.

Met een gids maakt u een wandeling van ongeveer twee uur. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de geschiedenis van het ontstaan van het gebied van De Ronde Venen en over bijzondere en historische gebouwen en personen in Vinkeveen.

De wandelingen zijn op zaterdagmiddag om 14.00 uur of dinsdagavond om 19.00 uur. U wordt ontvangen in Pannenkoekenrestaurant Het Voordek bij de Zeilschool Vinkeveen. Er wordt onder het genot van een kop koffie of thee verteld hoe het gebied van De Ronde Venen is ontstaan. Daarna start de wandeling van ongeveer 3 kilometer. Aansluitend kan met een gids de toren van RK Kerk beklommen worden om te genieten van het uitzicht.

Als u wilt meedoen aan deze wandeling kunt u zich opgeven bij Gilde De Ronde Venen via: https://gildedrv.nl/wandelen. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. De kosten voor het beklimmen van de toren zijn € 2,00. U ontvangt een bevestiging van uw deelname.

Als u zich als groep van minimaal 5 deelnemers wil aanmelden is een andere dag en tijdstip in overleg mogelijk.

Het maximum aantal deelnemers per wandeling is 10 personen. Indien er bij een wandeling onvoldoende deelnemers zijn kan deze doorgeschoven worden naar een volgende datum.